Maria Domaradzka
- Główna
- Kandydaci do Rady Miejskiej
- Okręg nr 3
- Maria Domaradzka
MARIA DOMARADZKA
O mnie
64 lata, mężatka o ustabilizowanej sytuacji życiowej i materialnej. Mama trójki dorosłych dzieci i szóstki kochanych wnucząt. Absolwentka Uniwersytetu Wrocławskiego, kierunek Filologia Słowiańska, studia podyplomowe w zakresie historii, kursy kwalifikacyjne z bibliotekoznawstwa i zarządzania oświatą.
Maria Domaradzka
Całe życie zawodowe związana z Oławą. Od 2006 roku dyrektor Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Oławie, wcześniej Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 im. Tadeusza Kościuszki. Radna Rady Miejskiej w latach 2010-2014, 2014-2018 oraz 2018-2024. Za swoją pracę uhonorowana: medalem Komisji Edukacji Narodowej, Krzyżem Czynu Frontowego 1 i 2 Armii Wojska Polskiego 1943-1945, Kombatanckim Krzyżem Pamiątkowym – Zwycięzcom 1945, Odznaką za Zasługi dla Związku Kombatantów Rzeczypospolitej Polskiej i Byłych Więźniów Politycznych, Medalem 100 lat Niepodległości Polski oraz Złotą Odznaką Związku Nauczycielstwa Polskiego. Dwukrotnie nagrodzona Nagrodą Ministra Edukacji Narodowej, Nagrodą Dolnośląskiego Kuratora Oświaty oraz licznymi Nagrodami Starosty Oławskiego.
Moja praca i postawa życiowa dowodzą, że potrafię wiele zrobić dla wspólnego dobra i nigdy się nie poddaję. Praca z młodzieżą i kierowanie dużą placówką oświatową nauczyły mnie, że rozwiązywanie problemów wymaga nie tylko kompetencji, ale też umiejętności dialogu oraz osobistego zaangażowania.
Kieruję się uczciwością , nie unikam podejmowania tematów „trudnych” i pozornie mało istotnych.
Dlaczego warto na mnie głosować:
- będę pracować dla ludzi i na rzecz poprawy jakości ich życia,
- jestem konsekwentna, a zarazem przyjazna,
- cechuje mnie wrażliwość na problemy ludzkie,
- potrafię stanąć ponad problemami, wysłuchać stron,
- stawiam trafne diagnozy i podejmuję decyzje służące rozwojowi.
W Radzie Miejskiej chce kontynuować pracę na rzecz rozwiązywania problemów komunikacyjnych miasta, poprawy życia mieszkańców. Pragnie zapewnić wsparcie dla rodzin, rozwijając żłobki i przedszkola, zająć się sprawami osób niepełnosprawnych. Zadba o nowe miejsca rekreacyjne: ławki, skwery z zielenią. Ma pomysły na działania w kierunku rozbudowy bazy sportowej i aktywizacji młodego pokolenia. Chce opracować mapę potrzeb w zakresie remontów ulic i chodników. Wie, jak nawiązać dialog z młodzieżą w sprawie funkcjonowania miasta. Współpracując z Policją będzie efektywnie działać w kierunku zwiększenia bezpieczeństwa miasta. Wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie zawodowe będzie działać na rzecz rozwoju naszego miasta i zapewnienia Mieszkańcom warunków życia na miarę XXI wieku.
Maria Domaradzka wiedza, doświadczenie i rozwój.