Małgorzata Kwaśniewska
- Główna
- Kandydaci do Rady Powiatu
- Okręg nr 1
- Małgorzata Kwaśniewska
MAŁGORZATA KWAŚNIEWSKA
O mnie
Mam 45 lat. Jestem oławianką od urodzenia. Mam wyższe wykształcenie, ukończyłam Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu. Razem z moją rodziną – mężem Tomaszem i dziećmi, dorosłą już Karoliną i nastoletnim Hubertem mieszkamy i żyjemy w Oławie.
Małgorzata Kwaśniewska
Doświadczenie zawodowe zdobywam już od 1999 roku. Zaczynałam jako pracownik fizyczny, by wraz ze zdobyciem wykształcenia, rozwijać swoje umiejętności i doświadczenie na rożnych stanowiskach w firmie Wody Polskie we Wrocławiu (wcześniej Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej). Dzięki temu doskonale odnajduję się w przepisach
i prawach obowiązujących w urzędach i administracji.
Od 2013 roku pracuję jako administrator zasobów komunalnych w Urzędzie Miejskim
w Oławie. Ta praca pozwoliła mi poznać część mieszkańców naszego miasta. Dzięki temu wiem jakie bolączki trapią Oławian. Jakie mają potrzeby i problemy. Pozwoliła mi też na rozwinięcie moich kompetencji interpersonalnych.
Poza pracą rozwijam swoje pasje. Dzięki pracy w urzędzie mam możliwość współorganizować różnego rodzaju wydarzenia miejskie. Współprowadziłam jarmarki, mini koncerty w Rynku, pisałam do nich scenariusze, organizowałam ich przebieg. Byłam i nadal jestem łącznikiem pomiędzy ludźmi z pomysłami i talentem, a urzędem. W przeciągu ostatnich kilku lat nawiązałam szereg kontaktów z ciekawymi i aktywnymi osobami instytucjami czy zespołami z naszego miasta i okolic. Chciałabym nadal to realizować. Łączyć swoje doświadczenie i umiejętności z pasją tworzenia nowych obszarów czy wydarzeń w mieście.
Jako kandydatka na radną powiatową mam swoje cele: przeprowadzanie remontu dróg i wykonanie chodników oraz oświetlenia na ul. Zwierzyniec Duży i na Nowym Górniku, stworzenie miejsca dla młodzieży i kobiet, w którym będą mogli liczyć na wsparcie i pomoc ale też na realizację swoich pasji, stworzenie punktu paszportowego w naszym mieście, rozwinięcie komunikacji autobusowej w rozwijającej się części miasta – Nowy Otok.
Przede wszystkim jednak chcę być najlepszym przedstawicielem oławian w Radzie Powiatu.